makedonska berza

 

Уште еден анемичен ден на Македонската Берза, прометот изнесуваше на сите пазарни сегменти 4.513.699 денари (73.500 eur).Најтргувана беше акцијата на Комерцијална Банка А.Д Скопје, која оствари скоро половина од вкупниот промет на денешниот ден.Акциите на Прилепска Пивара А.Д Прилепо имаа највисок пораст од 4.9% со само 13 истргувани акции.Со 40 истргувани акции, цената на акциите на Уни Банка А.Д Скопје забележаа пад од -9.75%.