КОН ВРВОТ
By

  Македонија и Бугарија имаат на располагање 17 милиони евра од фондовите на ЕУ во рамки на новата ИПА-Програма...

By

Рудникот за бакар и злато во Иловица ќе добие кредит од 215 милиони долари од Société Générale S.A. UniCredit Bank AG и Unicredit Bank...

By

  Трет авион во Скопје, 1 нов аеродром и 6 нови линии Виз Ер, најголемата нискобуџетна авиокомпанија во Централна...

By

о рамки на манифестацијата, Општина Охрид ќе ја организира традиционалната Охридска вечер. На вечерта што ќе...

By

  После бранот на поефтинување на горивата, најверојатно не очекува ново поскапување. Регулаторната комисија...

By

    На сметките на 13767 лозари денеска се префрлени 396 милиони денари. Владата на лозарите им исплати по 40.000...

By

    Во Шведска по првпат е направено испитување на обемот и карактерот на илегалниот транспорт со камиони...

By

  Владата ќе потроши половина милион евра за кампања за подигање на свеста на граѓаните за рационална употреба...

By

    Телекомуникацискиот оператор Вип лани оствари пад на приходите и профитот што, како што соопштија од...

By

  Владата на Република Македонија преку серија мерки драстично ја зголеми сиромаштијата и овозможи да дојде...