КОН ВРВОТ
By

  Како граѓанин на Република Македонија вие сте обврзник на персоналниот данок на доход и сите приходи кои...

By

        Вработените кои во јануари заработиле дополнителен хонорар понизок од 21.300 денари нема да треба...

By

  Уште еден анемичен ден на Македонската Берза, прометот изнесуваше на сите пазарни сегменти 4.513.699 денари (73.500...

By

Законските измени во високото образование ќе донесат нови трошоци за државниот буџет.Измените кои беа прифатени...

By

    Се пролонгира рокот за задолжителна употреба на задолжницата до 1ви април 2015 година.Издавањето на задолжница...

By

  Во организација на Скопски саем денес започнува Finexpo, во рамки на годинешниот ќе се одржи и тркалезна маса...

By

  Дали тие со најниски плати ќе плаќаат највисоки придонеси кон државата? За сите што земаат минимална плата...

By

Комерцијална банка соопшти дека од 18 ноемри започнала со понуда на најповолниот станбен кредит со ЕУР клаузула...

By

Македонија во периодот од 2014 до 2020 година доби можност за искористување на 664,2 милиони евра од претпристапните...